fbpx

Kullan kierrätys kannattaa

Suomen kultareservi

Ympäristöhaitat kaivostoiminnassa

Kultakaivokset ja kaivostoiminta muuttaa ympäristöä, sekä tämän lisäksi aiheuttaa useita haittavaikutuksia jotka heijastuvat vuosikymmenien päähään. Kaivosten ympäristövaikutukset vaikuttaa niin meri- ja maaekosysteemejä.

Vaikutukset syntyvät raskasmetalleista, jotka kertyvät niin kasveihin kuin eläimiin. Täten voivat aiheuttaa muutoksia lajien lisääntymismenestyksessä ja tätä kautta heikentää monimuotoisuutta. Kaivostoimintaa tehdään mikäli malmikiveä on miljoonia tonneja ja yhdessä tonnissa malmikiveä ilmestyy ainoastaan kaksi grammaa kultaa.

Kierrättämällä tarpeetonta kultaa, suojelemme ja säästämme luontoamme.

Ajattele luontoa, kierrätä

On monta tapaa millä voidaan suojella luontoa ja pitää hyvää huolta ympäristöstämme. Myymällä kultaa (tarpeettomia kultakoruja, hammaskultaa ym. tarpeettomia kultaesineitä), vanha kulta pääsee uuteen, parempaan käyttöön.

Kultaa käytetään esimerkiksi elektroniikkateollisuudessa sen hyvän sähkönjohtokyvyn vuoksi. Lääketieteessä käytettiin mm. kultaa esimerkiksi reumalääkityksissä. Kierrättämällä tarpeettomat kultaesineet suojelette luontoamme ja saatte siitä lisäksi hyvän korvauksen.

Lisätietoa mm. kullan jalostusmenetelmästä löydätte blogistamme.

/Suomen Kultareservi

Jaa

Suomen Kultareservi Oy
Y: 2985698-8

Asiakaspalvelu

puh: 09 615 00010
+358 9615 00010
Arkisin klo 11-15

Postiosoite

PL 25, 00761
Helsinki

Palvelemme myös aukioloajan ulkopuolella
asiakaspalvelu@suomenkultareservi.fi

© 2021 Kaikki oikeudet pidätetään. Suomen Kultareservi OY
Vieritä ylös

Postikulta kampanja!

10 € bonus, yli 100 € myynnistä.

Kampanja voimassa rajatun ajan.
Myyntipakkauksen tilaus on täysin maksuton ja saapuu kotiovellesi lähipäivinä.
Myyntipakkaus sisältää kaiken tarvitsemasi kullan myyntiä varten. Kaikki lähetyksemme ovat automaattisesti vakuutettuja 5000 € asti.