fbpx

Kierrätys kannattaa

Suomen kultareservi

Ympäristöhaitat kaivostoiminnassa

Kultakaivokset ja kaivostoiminta muuttaa ympäristöä, sekä tämän lisäksi aiheuttaa useita haittavaikutuksia jotka heijastuvat vuosikymmenien päähään. Kaivosten ympäristövaikutukset vaikuttaa niin meri- ja maaekosysteemejä.

Vaikutukset syntyvät raskasmetalleista, jotka kertyvät niin kasveihin kuin eläimiin. Täten voivat aiheuttaa muutoksia lajien lisääntymismenestyksessä ja tätä kautta heikentää monimuotoisuutta. Kaivostoimintaa tehdään mikäli malmikiveä on miljoonia tonneja ja yhdessä tonnissa malmikiveä ilmestyy ainoastaan kaksi grammaa kultaa.

Kierrättämällä tarpeetonta kultaa, suojelemme ja säästämme luontoamme.

Ajattele luontoa, kierrätä

On monta tapaa millä voidaan suojella luontoa ja pitää hyvää huolta ympäristöstämme. Myymällä kultaa (tarpeettomia kultakoruja, hammaskultaa ym. tarpeettomia kultaesineitä), vanha kulta pääsee uuteen, parempaan käyttöön.

Kultaa käytetään esimerkiksi elektroniikkateollisuudessa sen hyvän sähkönjohtokyvyn vuoksi. Lääketieteessä käytettiin mm. kultaa esimerkiksi reumalääkityksissä. Kierrättämällä tarpeettomat kultaesineet suojelette luontoamme ja saatte siitä lisäksi hyvän korvauksen.

Lisätietoa mm. kullan jalostusmenetelmästä löydätte blogistamme.

/Suomen Kultareservi

Jaa

2 ajatusta aiheesta “Kierrätys kannattaa”

  1. Paluuviite: Onko kulta harvinainen metalli? Miksi kulta on niin harvinainen jalometalli?

  2. Paluuviite: Miksi kulta on niin harvinainen metalli? Kuinka paljon kultaa maailmassa on? – Suomen kultareservi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vieritä ylös