fbpx

Väärä hinta kullalle? Näin kullan arviointi tehdään oikeudenmukaisesti!

Kulta

Kultakorujen ja muiden kultaesineiden myyminen kiinnostaa monia. Sillä mm. vanhoja ja nykyään tarpeettomia kultakoruja (sekä muita kultaesineitä) kertyy itse kunkin nurkkiin. Kevätsiivouksen aikana saatat miettiä, mitä niille kannattaa tehdä. Kultakorujen myyminen on yleisin ja helpoin tapa päästä eroon tarpeettomista koruista samalla, kun niistä tienaa tänä päivänä ennätyksellisiä summia. Kultaa ostavia yrityksiä on olemassa monia ja usein mietitäänkin, miten kullan arviointi tehdään oikeudenmukaisesti. Kultaesineitä myydessä halutaan tietysti tietää, että omasta esineestä tai korusta saadaan paras mahdollinen hinta.

Sillä kullan hinta on huippulukemissa, on vaikea ymmärtää paljon kaapissa lojuvista kultakoruista voi tienata. Ole kuitenkin varovainen ja tutustu kultaa ostavaan yritykseen ennen kuin päätät myydä juuri kyseiselle toimijalle. On myös hyvä kilpailuttaa hinta ennen kuin päättää myydä kultakorut.

Alla katsomme tarkemmin sitä, miten kullan arviointi tehdään oikeudenmukaisesti.

Leimojen tarkastaminen

Kultakoruissa ja esineissä on usein leimat, jotka kertovat kultapitoisuudesta. Yleisimpiä kultapitoisuuksia ovat 14 ja 18 karaatin kulta, sillä niistä valmistetaan käyttöesineitä, kuten sormuksia ja kaulakoruja. Leimat joko lyödään, ”ammutaan laserilla”, valetaan tai kaiverretaan tuotteisiin, jotta ostaja tietää, mistä kultapitoisuudesta on kyse. 14 karaatin kullassa olisi leima 585 ja 18 karaatin kullassa leima 750. Myös 14k ja 18k ovat yleisiä leimoja.

Pitoisuusleimat kertovat, kuinka paljon puhdasta kultaa esineessä on. 14 karaatin kultaesineessä on vähemmän puhdasta kultaa kuin 18 karaatin esineessä, joten esimerkiksi 18 karaatin kultasormus on arvokkaampi kuin 14 karaatin sormus. Huomaa, että sillä ei kuitenkaan ole väliä, onko kyseessä kelta-, puna- vai valkokultainen koru: esineen kultapitoisuus kertoo sen, kuinka paljon puhdasta kultaa siinä on huolimatta siitä, mitä muita sekoitemetalleja esineessä on käytetty. Kevyiden kultaesineiden leimaaminen ei ole pakollista, joten kaikista kultaesineistä ei löydy leimoja.

Kun kultaesineet tulevat meille arvioitavaksi, tarkistamme ensin niistä löytyvät leimat. Jos leimoja ei ole, testaamme kultapitoisuuden itse teknillisellä testillä. Saamme aina selvitettyä jokaisen esineen kultapitoisuuden, mikäli kyseessä on esimerkiksi kultakoru tai muu kultaesine. Saamme myös selvitettyä, mikäli esineessä ei ole kultaa lainkaan, eli on ns. dublee.

Kultapitoisuuden testaaminen

Kultapitoisuus voidaan testata muutamalla eri tavalla. Jos kultaesine päätyy kokeneen kultasepän käsiin, hän voi tunnistaa sen pitoisuuden jo korun painoon ja väriin perustuen. Näppituntumaan ei kuitenkaan koskaan voi luottaa täysin, vaan sen todellinen testaaminen suoritetaan happotestillä (josta käytetään myös nimitystä kuningasvesi).

Happotestissä kultapitoisuuden testaamiseen käytetään erivahvuisia typpihappoja. Sitten tarkkaillaan, kuinka ne reagoivat kullan kanssa: tämä prosessi mahdollistaa kullan pitoisuuden määrittelemisen. Tämän prosessin avulla on helppoa määritellä kultakorujen ja esineiden kultapitoisuus. Toisaalta hammaskulta on paljon vaikeampi analysoitava, sillä sen tekemiseen on olemassa paljon erilaisia sekoitemetalleja sekä -suhteita. Haastavampia tapauksia varten kultaseppä voi käyttää kullan pitoisuuden arviointiin myös röntgenkuvaamiseen perustuvaa analysointilaitetta. Se pystyy erottamaan kaikki esineen metalliseokseen käytetyt metallit ja niiden pitoisuudet tarkasti.

Punnitseminen

Kun kullan pitoisuus on määritelty, seuraavaksi esineet punnitaan. Punnitus tapahtuu Inspectan (nykyisin Kiwa) kalibroiduilla, CE-merkityillä vaa’oilla, jotka punnitsevat esineet 0,01 gramman tarkkuudella. Esineen tarkka punnitus onkin avainasemassa kultaesineen tai -korun arvon määrittelemisessä. Jotta kullan arviointi voidaan tehdä mahdollisimman oikeudenmukaisesti, käytämme aina CE-merkittyjä vaakoja.

Kilpailukykyinen hinta

Suomen Kultareservin tarjoamat hinnat ovat aina kilpailukykyiset. Voit alustavasti arvioida omien kultaesineiden hinnat käyttämällä hyväksesi meidän sivuiltamme löytyvää kullan hintalaskuria. Kirjaa hintalaskuriin kultaesineen paino ja saat arvioidun hinnan. Hintalaskurin antama hinta on todellinen hinta, minkä ansaitset kullastasi juuri kyseisellä hetkellä. Saadaksesi tarkan hintatarjouksen, tilaa meiltä ilmainen myyntipakkaus ja lähetä kultaesineesi meille arvioitavaksi. Tilaamalla myyntipakkauksen ette ole velvollisia myyntiin ja myytäessä kultaa, suoritetaan hinta kokonaisuudessaan ilmoittamalle tilille. Ilman mitään vähennyksiä.

Hinta-arvion pyytäminen on ilmaista eikä se sido sinua vielä mihinkään.
Kun hintatarjous on tehty ja olet hyväksynyt sen, rahat maksetaan tilillesi.
Rahat näkyvät tilillä jopa 10 minuutin sisällä.

Meillä on hintatakuu, joka takaa parhaan mahdollisen hinnan myymistäsi kultaesineistä. Jotta voit hyödyntää hintatakuuta, sinulla tulee olla kirjallisesti annettu tarjous. Tarjouksessa tulee tulla ilmi myytävät kultaesineet ja annettu tarjous. Tarjous tulee myös olla sitova ja luotettavalta kultaa ostavalta toimijalta.

Ei piilokuluja

Me emme veloita sinulta piilokuluja. Monet toimijat ilmoittavat maksavansa korkeita hintoja, jotka yleensä ovat jopa 20 % korkeammat kuin muut kultaa ostavat toimijat. Kyseiset yritykset ovat 99 % kerroista epäluotettavia ja lopullinen summa minkä maksavat, on aina todella paljon pienempi kuin ilmoittama hinta, joka lukee verkkosivuilla. Näinä kertoina on aina parempi kääntyä luotettavalle toimijalle, kenellä on useita hyviä arvosteluja ja ketkä eivät käytä kampanjahintoja ilmoituksissansa. Alalta löytyy useampi luotettava toimija, eikä kenelläkään näillä ole houkutteluhintoja tai kampanjahintoja verkkosivuilla.

Tähän sopii hyvin sanonta, ”jos joku asia näyttää olevan liian hyvä ollakseen totta, niin se luultavasti ei ole totta”. Vaikka kullan hinta on ennätyslukemissa ja voi olla vaikea ymmärtää kuinka paljon voi tienata, myymällä vanhoja tarpeettomia kultakoruja ym. kultaesineitä. Näkee hyvin nopeasti toimijat, ketkä ilmoittavat maksavansa kuvitushintoja yli maailmanmarkkinahinnan. Kullan maailmanmarkkinahinta ei ole ikinä ollut yli 56 €/g, joten 100 % toimijoista ketkä ilmoittavat maksavansa yli 56 €/g 24k kullasta, ovat osa aikaisemmin mainittuja, epäluotettavia toimijoita. Osa toimijoista myös mainostavat korkeilla hinnoilla, mutta tarjouksesta miinustetaan kuluja, kuten arviointikuluja, jotka vähentävät käteesi jäävän hinnan määrää. Meillä sinun ei tarvitse huolehtia piilokuluista, sillä tarjoamme läpinäkyvää hinnoittelua ja palvelua. Kaikki hinnat ovat todellisia hintoja eikä niistä tehdä mitään vähennyksiä. Laske hinta-arvio kullalle etukäteen.

Oletko tietoinen, että tänä päivänä ansaitset yli 1000 € korvauksen, pelkästään 43 grammalla romukultaa.

Tilaa meiltä maksuton myyntipakkaus kultaesineille ja lähetä kultaesineesi meille arvioitavaksi. Saat parhaan mahdollisen hintatarjouksen ja voit itse valita, haluatko hyväksyä sen vai et.

Lämpimästi tervetuloa asioimaan.

Postikulta kampanja!

10 € bonus, yli 100 € myynnistä.

Kampanja voimassa rajatun ajan.
Myyntipakkauksen tilaus on täysin maksuton ja saapuu kotiovellesi lähipäivinä.
Myyntipakkaus sisältää kaiken tarvitsemasi kullan myyntiä varten. Kaikki lähetyksemme ovat automaattisesti vakuutettuja 5000 € asti.