Perintökoruilla jopa tuhansien euron tienesti – Näin realisoit kultakorut rahaksi

2023/03/31

| Sebastian Rasimus
Tietoa kullasta
kultaa pöydällä

Perintökorusi voivat olla monen tuhannen euron arvoisia. 50 grammalla yli 1000 € korvaus. Kullan hinta noussut 400 %, viimeisen 20 vuoden aikana. Näin muutat kullan rahaksi, markkinoiden parhaaseen hintaan. Kultakorut, jotka ovat olleet muodissa kymmeniä vuosia sitten, jäävät useasti kaapin pohjalle lojumaan, jopa kymmeniä vuosia. Jokaisen onneksenne, kenellä näin on sattunut käymään; kullan hinta on noussut yli 400 %, viimeisen 20 vuoden aikana.

Vaikka kullan tuotto-odotus on lyhyellä aikavälillä hyvin pieni, on kullan hinta viimeisen 20 vuoden aikana noussut yli 400 %. Tämä kuulostaa todella rajulta nousulta, mitä se sinänsä onkin. Toki tulee ottaa huomioon, että lähestulkoon kaikki markkinat, niin asuntomarkkinat kuin osakemarkkinat on nousseet vähintään samaan tahtiin viimeisen parin vuosikymmenen aikana. Kultaa käytetäänkin siksi enemmän riskin hajauttamisena sekä turvasatamana huonoja aikoja varten.

Kulta sijoituskohteena ei välttämättä ole paras mahdollinen vaihtoehto, joten sitä järkevämpänä sekä myös suositumpana pidetään kullan realisointia rahaksi. Varsinkin jos kyseessä on kultakoruja, jotka lojuvat kaapissa. Muuttamalla kultakorut rahaksi, tienaat parhaimmillaan useita tuhansia euroja. Meillä Suomen Kultareservillä on kuukausittain asiakkaita, joille maksetaan lähemmäs 10.000 €, kultakoruista. Kyllä, vanhoista ja jopa rikkinäisistä kultakoruista voi muodostua kymmenen tuhannen euron ansiot.

Jo 50 grammalla hinta nousee yli 1000 €. Kyseinen hinta on todellinen hinta mikä sinulle maksetaan, mikäli myyt 50 grammaa kultakoruja tänä päivänä. Meillä Suomen Kultareservillä, hinnasta ei tehdä mitään vähennyksiä ja rahat maksetaan ilmoittamallesi tilille. Rahat ovat täysin sinun käytettävissä, eikä summasta tarvitse maksaa veroja tai ottaa huomioon muita ylimääräisiä kuluja. Nopealla matikalla mikäli sinulla on 100 grammaa kultakoruja, on sinun korvauksesi yli 2000 €.

Kullan hinta – 400 % nousu, viimeisen 20 vuoden aikana Kullan hinta on paraikaa huippulukemissa. Kullan hinta nimittäin teki uuden ennätyksen osittain koronapandemian ansiosta. Epävakaat- ja pelkotilanteet yleensä nostavat kullan arvoa ja päinvastoin kun tilanteet vakaantuvat, kokee kullan arvo korjausliikkeen.

Viime aikoina on juteltu paljon korjausliikkeestä, myös osakemarkkinoilla mutta myös kullan hinnan kannalta. Kullan hinta ei ikinä ole ollut kyseisissä huippulukemissa ja tämän vuoksi on syytä ottaa korjausliike keskusteluihin. Viimeiseksi kun kullan hinta näki korjausliikkeen, oli vuonna 2012–2013. Kullan hinta tippui yli 35 % kyseisen ajankohdan aikana. Tämä ei ainoastaan ollut todella ikävä tilanne kullan arvon kannalta, vaan hintakehitys muuttui täysin olemattomaksi ja kullan hinta lähestulkoon pysähtyi. Seuraavan kuuden vuoden aikana, kullan hinta ei noussut juuri lainkaan, kunnes vasta 2019 nähtiin kullan arvon tekevän uutta nousua.

2020 oli todella hyvä vuosi kullan hinnan kannalta. Kun vuosi alkoi, hinta oli noin 45 €/g ja kun vuosi loppui, hinta oli 50 €/g. Hinta ehti kesällä käydä 55 €/g mutta tuli syksyn aikana alas ja löysi tukea 50 €/g kohdalta. Tästä lähtien kullan hinta on pysynyt noin 50 €/g.

Koronapandemian rauhoittuminen voi olla korjausliikkeen pääasiallinen syy. Rokotettujen määrä kasvaa ja palaamme (toivottavasti) lähitulevaisuudessa enemmän normaaliin elämään. Normaali elämä tarkoittaa kullan arvon kannalta pientä tai keskisuurta laskua, vain tulevaisuus näyttää mitä todellisuudessa käy.

Aiheeseen liittyviä uutisia