fbpx
Kullan maailman­markkinahinta

56,16 €/g (24k)

Kullan hintakehitys (20 v.)

461,19 %

Olemme juuri nyt

Verkossa

Kullan maailman­markkinahinta

56,16 €/g (24k)

Kullan hintakehitys (20 v.)

461,19 %

Olemme juuri nyt

Verkossa

Miten kulta sulatetaan ja missä lämpötilassa?

Romukultaa

Kullat saat helposti muutettua rahaksi, mm. Suomen Kultareservin tapahtumissa joita järjestämme ympäri suomea. Mutta mitä esineille käytännössä tapahtuu sen jälkeen kun olen myynyt kultakoruni?

Me Suomen Kultareservillä kierrätämme kaikki ostamamme romukulta, mm. jotta suojellaan luontoa mahdollisimman paljon ja jotta tarpeettomat kultakorut ym. kultaesineet pääsevät uuteen, parempaan käyttöön. Olemme kotimainen kullan kierrätys yritys.


Lähes kaikki tietää, että kulta sulatetaan kun tämä kierrätetään. Mutta mitä tämä oikeasti tarkoittaa?
Kullan jalostus on pitkä prosessi, joka kestää lähes kaksi viikkoa. Toisilla sulattamoilla se voi olla hieman lyhyempi, toisilla taas hieman pidempi. Karkeasti sanottuna, sulatus kestää noin kaksi viikkoa. Meillä Suomen Kultareservillä sulatus kestää aina vähintään 9 päivää, mutta yleensä jalostukseen menee lähes kaksi viikkoa.
 
Tässä artikkelissa käymme lyhyesti läpi, mitä kullan jalostuksessa tapahtuu, askel askeleelta.

1. Aluksi romukulta saapuu jalostamoon, jossa seuraa romukullan lajittelu ja sitten punnitus.

2. Lajittelun ja punnituksen jälkeen kultaesineet homogenisoidaan. Homogenisointi tapahtuu uunissa, jossa lämpötila on yli 1000 astetta. Kulta sulaa 1064 °C asteessa.

3. Homogenisoinnin lopputuloksena on yksi kultakimpale. Kyseisestä kultakimpaleesta otetaan testiotteet, jossa vahvistetaan, että homogenisointi on tapahtunut onnistuneesti.

Itse testiotteessa porataan kaksi reikää kultakimpaleeseen (molemmille puolille kultakimpaletta). Poraamisen yhteydessä kultakimpaleesta irtoaa kultajyviä. Poraamisesta tulleet kultajyvät viedään sitten analysoitavaksi, jossa vahvistetaan kullan pitoisuus. Jotta homogenisointi on onnistunut onnistuneesti, tulisi analysoinnin tulos olla 999,9 (puhdasta kultaa).

4. Kun analysointi on valmis ja kun voidaan todeta, että homogenisointi on onnistunut, eli että kimpale on täysin puhdasta kultaa (24k tai 999,9 %. puhdasta kultaa). Viedään kimpale seuraavaksi uudelleen sulatettavaksi.

5. Kun puhdas kulta sulatetaan uudelleen, testiin lisätään lyijyä sekaan, jotta kultajyvät sulaisivat lyijyn sisään vuokiin. Vuoat menevät tämän jälkeen uudelleen yli 1000 asteiseen uuniin. Tämän prosessin aikana, kulta absorboi sulan lyijyn ja lisäkuumennus korkeassa lämpötilassa johtaa lyijyn haihtumiseen uunissa.

6. Lopullinen pitoisuus (999,9) määritellään viimeiseksi spektrianalyysillä. Tämän jälkeen, kulta sulatetaan vielä viimeisen kerran halutuiksi kokoisiksi kultaharkoiksi. Jonka jälkeen tämä saadaan uudelleen uuteen käyttöön.

Nyt vanha tarpeeton romukulta on päässyt uuteen, parempaan käyttöön.


Missä kultaa sitten käytetään? Muualla kuin kultakoruissa?

Kultaa käytetään mm. elektroniikkateollisuudessa sen hyvän sähkönjohtokyvyn vuoksi. Tämä tarkoittaa että kultaa käytetään mm. puhelimissa ja tietokoneissa. Ennen vanhaan (vuoteen 2019 asti) kultaa käytettiin myös lääketieteessä mm. reumalääkityksissä.

Kierrättämällä kultaa, mm. myymällä tarpeettomia kultaesineitä (ns. romukultaa). Suojelemme luontoamme sekä maa- ja meriekosysteemejä. Kaivostoiminnassa on hyvin paljon haittavaikutuksia, sen lisäksi että kaivostoiminta tekee haittaa maa- ja meriekosysteemeille.


Mitä Suomen Kultareservi tekee?

Ostamme kultaa ympäri suomea. Järjestämme kullan arviointi- ja ostotapahtumia kaikissa Suomen suurimmissa kaupungeissa, sekä myös useammassa hieman pienemmissä kaupungissa. Voit tarkistaa mikäli kaupunkisi löytyy listaltamme.

Haluan myydä kultaa mutta en löydä kaupunkiani listalta, miten toimin?


Mikäli haluat myydä kultaa, mutta et löydä kaupunkiasi listalta. Mene takaisin kaupungit osioon ja lähetä kutsu meille. Teet tämän helposti täyttämällä sähköpostin ja nimen “kutsu meidät paikan päälle” osasta ja paina lähetä. Olemme tämän jälkeen teihin yhteydessä mahdollisimman pian. Pyrimme palvelemaan aivan koko suomessa ja täten voidaan mahdollisesti järjestää tapahtuma myös teidän kaupunkiisi.

Kullan hinta on historiallisissa huippulukemissa!

Hinta on noussut hurjat 400% viimeisen 20 vuoden aikana! Ei ole ikinä ollut näin hyvää aikaa vaihtaa tarpeettomia kultaesineitä rahaksi.

Lämpimästi tervetuloa meidän arviointi- ja ostotapahtumiimme. Tapahtumamme ovat aina täysin ilmaisia, arvioinnin yhteydessä ei ole mitään myyntivaatimusta.

Myy kultaa ilman ajanvarausta, ilman postituksia tai odotusta. Palvelumme ovat tosiaan täysin maksuttomia, maksun ja kuitin saatte aina heti paikan päällä ja arvioinnin yhteydessä tosiaan ei ole myyntivaatimusta. Varmista paras hinta kullasta, meillä Suomen Kultareservillä on paras hinta -takuu jokaisen ostotapahtuman yhteydessä.

Lämpimästi tervetuloa turvalliseen kaupankäyntitilaisuutemme!

Ystävällisin terveisin
Suomen kultareservi

Jaa

1 ajatus aiheesta “Miten kulta sulatetaan ja missä lämpötilassa?”

  1. Paluuviite: Kullan hinta, mihin hinta perustuu ja mitkä asiat vaikuttavat hintaan? | Suomen Kultareservi

Kommentointi on suljettu.

Postikulta kampanja!

10 € bonus, yli 100 € myynnistä.

Kampanja voimassa rajatun ajan.
Myyntipakkauksen tilaus on täysin maksuton ja saapuu kotiovellesi lähipäivinä.
Myyntipakkaus sisältää kaiken tarvitsemasi kullan myyntiä varten. Kaikki lähetyksemme ovat automaattisesti vakuutettuja 5000 € asti.