Miten varmistan, että saan parhaan hinnan kultaesineistä?

2023/03/22

| Sebastian Rasimus
Tietoa kullasta

Tämä on usein kysytty kysymys asiakkailta, joten ajattelimme avata aihetta hieman enemmän. Alalta löytyy monta toimijaa, mm. kiertueita tekeviä yrittäjiä, asuntoautosta kauppaavia yrityksiä ja toimijoita ketkä toimii postin kautta, ns. postituskultaa. Juttelemme monen asiakkaan kanssa hinnoista mitä näkee internetistä. Eniten epäselvä asia on, että miksi hinnoissa on niin valtavia eroja?

Tämän suhteen tänä päivänä on hyvin harmillinen tilanne, sillä internetistä löytyy useampia yrityksiä kenellä hinnat, jotka näkyvät kotisivulla ei ole todellisia hintoja mitä asiakkaille maksetaan. Nettiviidakkoon on helppo eksyä ja löytää luotettavin ostaja voi olla hankalaa. Kullalla on yksi maailmanmarkkinahinta, joka päivittyy päivittäin. Yli maailmanmarkkinahintaan ei kukaan toimija osta romukultaa, sillä tässä tapauksessa tekisivät tappiota jo kaupantekohetkellä. Silti internetistä löytyy toimijoita ketkä mainostavat hintoja yli maailmanmarkkinahinnan, vaikka todellisuudessa asiakkaille tarjottu hinta ei ole sama hinta mikä on näkynyt kotisivulla.

Yrityksillä on aina riski, kun käy kauppaa kultaesineistä, sillä kaupantekohetkellä hinta voi olla suurempi kuin mitä se on jo tuntia myöhemmin, tai viikkojen päästä, kun kulta sulatetaan ja kierrätetään.

Sulatusprosessi on pitkä, joka kestää yleensä 1–2 viikkoa, joillain toimijoilla tämä voi olla lyhyempi ja toisilla vielä pidempi. Sulatusprosessi on myös hintava, joten ostettuaan kultaesineet joutuvat kyseessä olevat yritykset maksamaan kullan jalostuskulut, mitkä määräytyvät sulattamoiden mukaan.

Emme yleensä ikinä laita painoa muiden toimijoiden tapoihin toimia, emmekä ikinä halua puhua pahaa kilpailijoista. Perustapoihimme kuuluu ainoastaan laittaa fokus omaan tekemiseen, tehdä asiat oikein ja pyrkiä olla Suomen luotettavin kullanostaja. Mutta sillä meillä käy päivittäin asiakkaita ketkä ovat peruneet kaupat verkossa toimivien yrityksien kanssa, sillä hinta mikä on luvattu kotisivulla ei ole täsmännyt itse tarjouksen kanssa. Näemme siksi tässä asiassa tarpeen avata asiaa, jotta vähemmän ihmisiä joutuisi hankaluuksiin kun haluavat myydä tarpeettomia kultaesineitä. Osa kyseisistä asiakkaista, ei ole edes voinut perua kauppaa lähetettyä ne postin kautta. Vaan tarjous on katsottu kyseiseltä yritykseltä hyväksytyksi jo päivän myöhemmin kun tarjous on tehty asiakkaalle.

Tämän ansiosta on syytä olla varovainen ja siksi me suosittelemme paikan päällä käyntiä. Tällöin asiakas saa itse olla mukana arvioinnissa, jossa selvitetään kultaesineiden pitoisuus, esineet punnitaan ja hinta saadaan selville saman tien, asiakkaan nähtäessä.

Asiakas ei myös tällöin tarvitse postittaa esineitä, ei tarvitse odottaa tarjousta eikä tarvitse olla huolissaan, että tehdäänkö arviointi juuri niin kun se kuuluisi tehdä. Tätä aihetta käytiin läpi myös Kouvolan Sanomien haastattelussa, mutta valitettavasti (ja ymmärrettävästi) artikkeliin ei mahtunut kaikkia aiheita mitä käytiin läpi.

Haluamme silti painottaa, että suomesta löytyy monta toimijaa ketkä pyörittävät täysin asiallista toimintaa ja kenellä ei ole harhaanjohtavia hintoja.

Toivottavasti artikkeli on tuonut selkeyttä aiheeseen, mutta tämä on suurin syy hintaviidakkoon, jonka voi kokea, kun selailee verkkoa.

Pidämme kuukausittain tapahtumia suomen suurimmissa kaupungeissa, ja pyrimme myös käymään pienempiä paikkakuntia tarpeen mukaan. Mikäli teillä on kysyttävää tai mikäli toivotte että pidämme tapahtuman juuri teidän kaupungissanne, niin olkaa yhteydessä asiakaspalveluun. Palvelemme koko maassa.

Lämpimästi tervetuloa turvalliseen arviointi- ja ostotapahtumaamme, kun vierailemme kaupungissasi! Löydät meidät myös Facebookista.

Aiheeseen liittyviä uutisia