Kullan hinta pienessä laskussa, onko odotettavissa korjausliike?

2023/03/29

| Sebastian Rasimus
Tietoa kullasta
kultakello ja raha

Kullan maailmanmarkkinahinta on jumittunut paikoilleen, eikä tulevasta ole tietoa. Osakkeet tippuvat, inflaatio kasvaa, kullan hinta on laskussa ja maailmanmarkkinat heiluvat.

Osakkeita myydään kovaan tahtiin, pelossa, että markkinat tulevat alas rymisten ja keskuspankit ovat hidastaneet kullan hankintaansa. Myös kultaa myydään nyt kovaan tahtiin, mahdollisesti ajatuksena realisoida tämä rahaksi ajatuksella, että ”vielä kun hinta on korkealla”. Mitä markkinoille käy, on mahdotonta sanoa ja vain aika osaa näyttää lopputuleman.

Kullan hinta on tullut hieman alas tämän ennätyslukemastaan, mutta vielä kullan hinta on ennätyskorkealla. Onko korjausliike tulossa ja mikäli on, mitä tässä tilanteessa kannattaa tehdä?

Kulta on ollut erinomainen sijoituskohde kautta aikaan. Hinta on noussut yli 450 %:ia viimeisen 20 vuoden aikana. Kultaan on aina voinut turvautua huonoina aikoina, mutta ovatko ajat muuttuneet? Osakemarkkinat ovat tullut keskimäärin alas yli 25 %:ia ja kullan hinta on myös tippunut yli 10 %:ia kahdessa kuukaudessa. Kullan maailmanmarkkinahinta on vielä yli 55 €/g, joten pelkästään 50 grammalla romukultaa ansaitset reilusti yli 1100 €. Nyt voi olla täydellinen hetki realisoida tarpeettomat kultakorut ja muut kultaesineet rahaksi ja mahdollisesti sijoittaa osakkeisiin, kun nämä tippuvat entisestään.

Listaamme muutaman eri skenaarion, mikä voi näyttäytyä olevan järkevin vaihtoehto:

  • Myydä kullat nyt ja hankkia osakkeita, kun ovat entistä edullisempia.
  • Sijoittaa kultaan nyt, kun hinta tullut hieman alas ennätyslukemista.
  • Myydä kultaa nyt ja sijoittaa takaisin kultaan, korjausliikkeen jälkeen.
  • Seurata ja odottaa, mitä tuleva tuo tullessaan.
  • Sijoittaa lisää niin kultaan kuin osakkeisiin, vielä kun ovat ”alennuksella”.

Paljon voi tapahtua ja kukaan ei osaa sanoa 100 %:lla varmuudella, mikä on järkevin ratkaisu. Se mitä voidaan varmuudella sanoa, on:

  • Kullan hinta on vielä lähestulkoon ennätyslukemissa, joten myymällä kultakoruja ja muita kultaesineitä, ansaitset vieläkin yli 1100 € jo 50 grammalla kultakoruja, Suomen Kultareservin myyntipalveluilla.
  • Osakemarkkinat ovat tippuneet yli 25 %:ia, joten toistuva sijoittaminen näihin lähitulevaisuudessa voi olla hyvin kannattavaa.
  • Kullan realisointi rahaksi, varmistaakseen itsellensä paremman ekonomisen tilanteen tulevina vaikeina aikoina, ei ainakaan ole huono ratkaisu. Sillä markkinat ovat hyvin epävakaat, voi tämä näyttäytyä olevan kaikesta järkevin päätös.

Mikäli haluat saada arvion kultakoruille tai muille kultaesineille, voit täysin maksutta tilata kullan myyntipakkauksen kotiin. Myyntipakkauksen tilaaminen ei edellytä kullan myyntiin, eikä sitouta millään tavalla. Suomen Kultareservin asiakkaana, teillä on aina lopullinen päätös, haluatteko muuttaa kullan rahaksi vai esineet palautettua. Palautus on myös täysin maksuton.

Aiheeseen liittyviä uutisia