fbpx

Suomen Kultareservi Talouselämän haastateltavana – Paljon kulatkoruista voi saada?

still, items, things

Olimme Kultajousen kanssa talouselämän haastateltavana menneellä viikolla, alla osa artikkelista:

Kullan hinta nousee jyrkästi, miten paljon vanhoilla kultakoruilla voi nyt tienata?
– Kultaa ostavilla yhtiöillä on hurja hintahaitari.

Kullan hinta on kohonnut kesän aikana uuteen ennätykseen, ja moni myy nyt vanhoja kultaesineitä pois. Kullan hintavertailu kannattaa, sillä kultakoruja ja muita tuotteita yksityisiltä ihmisiltä ostavien yritysten tarjoamien kauppahintojen välillä on suuret erot.

Kullan hinta on kohonnut kesällä ennätyslukemiin.

Asiakasmäärä on noussut esimerkiksi torniolaisella Suomen Kulta Reservi Oy:llä, kertoo toimitusjohtaja Sebastian Rasimus.

”Nousu ei ole ollut ihan älytöntä, vaan kullan hinta on kohonnut enemmän kuin ihmismäärä. Meillä on kuitenkin ollut sinänsä hyvä asiakasmäärä koko ajan jo ennen kesän nousua”, Rasimus sanoo.

Suomen Kulta Reservin toimintaperiaatteena on määritellä kullan ostohinta aina erikseen kaupantekohetkellä, koska kullan maailmanmarkkinahintakin liikkuu maailmalla jatkuvasti, Rasimus kertoo. Siksi yritys ei hänen mukaansa julkaise ostohintoja verkkosivuillaan.

”Tänä päivänä voi saada jopa 50 euroa per gramma puhtaasta 24 karaatin kullasta”, Rasimus kertoo hintatasosta perjantaina.

Moni yritys vastaanottaa kultaesineitä vain postin kautta, joihinkin esineitä voi viedä arvioon paikan päälle.

Suomen Kulta Reservi ei osta kultaa postin kautta vaan kiertää eri puolilla Suomea järjestämässä kullanostotapahtumia. Yleensä päivän kestäviä tilaisuuksia pidetään esimerkiksi hotellien kokoustiloissa. Niissä asiakkaat voivat seurata paikan päällä, kun kultaesineet punnitaan ja hinta määritellään.

”Meillä on ce-merkityt vaa’at, jotka mittaavat grammat kahden desimaalin tarkkuudella.”

Rasimuksen mukaan yhtiö ei ole halunnut lähteä mukaan postituksiin vaan tarjota henkilökohtaista palvelua. Postituksessa voisi olla periaatteessa riski myös lähetyksen katoamisesta, vaikka paketit olisivat vakuutettuja, Rasimus sanoo.

”Haluamme tuoda asiakkaille palvelun heidän kotikaupunkiinsa, jotta heidän ei tarvitse turvautua postiin tai lähettää arvoesineitä (romukultaa) kirjekuoressa. Paikan päällä asiakkaat pääsevät seuraamaan arviointia omin silmin sekä samalla voidaan selvitellä esineiden historiaa.”

Ihmiset tuovat myyntiin esineitä laidasta laitaan: koruja, kultaharkkoja ja jopa hammaskultaa.

Kullan hinta on historiallisessa huipussaan, ja nyt ehkä enemmän ihmiset myyvät sijoituskultaansa, jota he ovat voineet ostaa kymmeniä vuosia sitten.”

Myös myytävät korut ovat usein vanhoja ja jääneet käyttämättömiksi tai ne on peritty.

”Perityistä koruista säästetään usein isovanhempien vihkisormukset, mutta myydään muita ylimääräisiä koruja.”

Kultajousi ei kilpaile hinnalla

Toisenlaista kullanostopalvelua edustaa kultasepänliikeketju Kultajousi Oy.

Kultajousi tarjoaa asiakkaille mahdollisuutta tuoda vanhoja kultaesineitään myyntiin lisäpalveluna, eikä se niinkään markkinoi palvelua hinta edellä, kertoo Kultajousen ketjupäällikkö Katja Warborn.

Yhtiö julkaisee verkkosivuillaan hintataulukon, jonka hinnat päivittyvät kullan maailmanmarkkinahinnan liikkeiden mukaan. Perjantaina yhtiö kertoi maksavansa 24 karaatin kullasta 31,30 euroa grammalta.

Koko artikkelin pääset lukemaan Alma Median tunnuksilla sivulta tästä, rekisteröinti on ilmaista.

Ystävällisin terveisin
Suomen Kultareservi

Jaa

Vieritä ylös