Romukullan hintalaskuri

2023/03/23

| Sebastian Rasimus
Tietoa kullasta

Selasimme verkossa kullan hintavertailua ja huomasimme että suurin osa hintavertailusta ovat täysin harhaanjohtavia. Ilmoittamat hinnat, ovat lähes kaikki yli maailmanmarkkinahinnan ja samat (epäluotettavat) yritykset ovat jokaisessa hintavertailussa mukana.

Kirjoittamisen hetkellä kullan hinta on n. 47,9 €/g. Tämä tarkoittaa että 14k kullan arvo (joka on 58,5 % puhdasta kultaa) laskettuna maailmanmarkkinahintaan on n. 28 €/g. Mikäli näet toimijan joka mainostaa maksavansa romukullasta (14k) yli 28 €/g, on tämä 100 % varmuudella houkuttelu hinta, jota kyseinen toimija ei maksa. Huomaa että toimija joka ostaa kullat, tulee tehdä liikevoittoa, sekä kustantaa jalostuskustannukset.

On todella harmillista että päivittäin, suomalaisia joutuu epärehellisen toimijan “uhriksi”. Yleensä vielä tietämättä, sillä kullan hinta on niin korkealla, että jo pienellä määrällä voi yllättyä suuresti hinnasta.

Ennen kuin myyt omat kultakorut ja -esineet, on hyvä tehdä taustatyö ja kullan hintavertailu. Kehitimme hintavertailun, jossa on meidän tietojemme ja kokemuksien mukaisesti Suomen luotettavimmat kullan ostajat. Kyseiset ostajat maksavat sen minkä ilmoittavat, eli toimijat ei käytä ns. houkuttelu hintoja tai mainosta maksavansa yli maailmanmarkkinahinnan. Eikä vähennä ylimääräisiä piilokuluja ilmoittamista summista.

Mikäli tunnet jonku kenellä on kultakoruja, jaa tämä artikkeli heille (voit sen tehdä artikkelin alaosasta). Niin varmistat että kyseinen henkilö saa reilun hinnan, mikäli joskus päättää myydä kultaa.

Kullan hintavertailu – Suomen luotettavimmat kullan ostajat

Meidän hintataulukkomme vertailee kultaa ostavia yrityksiä, jotka ovat meidän tutkimuksiemme mukaan osa Suomen luotettavimpia. Taulukosta näet, kuinka paljon kullan ostajat ilmoittavat maksavansa, jos myyt heille 10 grammaa 14 karaatin kultaa. Jos haluat nähdä tarkan hinnan, jonka maksaisimme kullasta, käytä hyväksesi meidän kullan hintalaskuria. Se näyttää tarkat hinnat myytävän kultamäärän painoon perustuen. Voit katsoa hinta-arvion suurin piirtein, mikäli et ole varma grammamääristäsi. Ilmoittamamme hinnat ovat todellisia hintoja, eikä niistä tehdä mitään vähennyksiä.

Kullan hintalaskuri perustaa tiedot kultaa ostavien yrityksen sivuilla esillä oleviin tietoihin. Koska maailmanmarkkinahinnat voivat muuttua nopeasti, myös kullan ostajien ostohinnat voivat vaihdella jopa tunneittain.

Paras hinta -takuu

Tarjoamamme hinnat kullasta ovat markkinoiden kärkeä. Siksi tarjoamme asiakkaillemme paras hintatakuun kunkin ostotapahtuman yhteydessä. Takaamme 100 prosenttisen tyytyväisyyden ja parhaat hinnat huolimatta siitä, asioitko verkossa vai paikan päällä.

Varo houkutteluhintoja

Netissä mainostetaan, todella paljon mielikuvitushinnoilla/houkutushinnoilla, jotka ovat jopa yli maailmanmarkkinahinnan. Tällaiset yliampuvat hinnat eivät ole todellisia, asiakkaalle maksettavia hintoja. Monet yritykset sisällyttävät tarjottuun hintaan myös kulut, jotka he itse miinustavat myyntihinnasta: jos esimerkiksi hinnan mainostetaan olevan 25 euroa per gramma 14 karaattista kultaa, siihen saattaa sisältyä 3–5 euron arviointimaksu, jolloin asiakkaalle maksettava hinta olisi noin 20 euroa per gramma.

Muista, että jos tarjottu hinta kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, se todennäköisesti on sitä. On syytä katsoa luotettavan toimijan hintoja, luotettavia kullan ostajia ovat mm. Suomen Kultareservin hintavertailussa olevat toimijat.

Verkossa löytyy useampi toimija, kenellä on näkyvillä hintoja mitä ei todellisuudessa maksa. Tämä on harmillista koko alalle ja siksi on syytä olla varovainen. Tee taustatyö ja mikäli jokin asia tuntuu olevan liian hyvä ollakseen totta, se todennäköisesti on.

Kirjoittamisen hetkellä kullan hinta on n. 48€/g. Tämä tarkoittaa että 14k kullan arvo (joka on 58,5% puhdasta kultaa) laskettuna maailmanmarkkinahintaan on 28€/g. Mikäli näet toimijan joka mainostaa maksavansa yli 28€/g, on tämä 100 % varmuudella mielikuvitushinta, jota kyseinen toimija ei maksa asiakkaalle.

Millaisia kultaesineitä kullan ostajat ostavat?

Monet kullan ostajat ilmoittavat ostavansa kultakoruja ja -esineitä: niihin voi sisältyä muun muassa kultahampaita, laattoja, koruja ja kelloja. Esineet voivat olla pitoisuudeltaan 8–24 karaatin kultaa.

Huomaa, että kullan pitoisuus vaikuttaa siihen, kuinka paljon esineestä maksetaan. Esimerkiksi 24 karaatin kulta on 99,9 % puhdasta kultaa, kun taas 14 karaatin kullassa puhdasta kultaa on 58,5 %. Jos olet epävarma siitä, voitko myydä omat kultakorut ja -esineet, ota yhteyttä asiakaspalveluumme [email protected].

Mistä tietää, sisältävätkö esineet kultaa? Miten sen voi arvioida?

Nopein ja helpoin tapa testata, sisältääkö esine kultaa, on käyttää magneettia: kulta ei nimittäin reagoi magneettiin. Voit myös maistaa ja haistaa esinettä, sillä kulta on täysin mauton ja hajuton. Kullatut ja rihkamakorut sisältävät paljon metallia, jolloin ne tarttuvat kiinni magneettiin ja haisevat myös metallilta.

Kullan hinta on vaikea tai lähes mahdoton arvioida itse. Sen takia kultakorut ja muut esineet kannattaa viedä ammattilaiselle arvioitavaksi. Voit myös tilata meiltä ilmaisen myyntipakkauksen kultaesineille ja arvoimme kultaesineesi saman päivän aikana saatua lähetyksen, täysin maksutta.

Miten romukullan hinta määritellään?

Ensimmäinen askel on tarkistaa kultaesineen leimat ja merkinnät. Ne eivät kuitenkaan vielä takaa sitä, että esineet olisivat aitoa kultaa. Joskus nimittäin saatat törmätä väärennöksiin.

Tarkin tapa kullan arvon määrittämiseen on käyttää niin sanottua kuningasvettä. Kullan ostajat testaavat esineesi hapoilla, jotka muuttavat väriään kullan karaatista riippuen. Kun kullan karaatin määrä on määritelty, suoritetaan esineiden punnitus CE-merkityillä vaa’oilla. Kullan paino punnitaan aina 0,01g tarkkuudella, jotta asiakkaalle voidaan tarjota tarkka hinta esineistä.

Kullan hintalaskuri

Kullan hintalaskuri auttaa sinua arvioimaan etukäteen, kuinka paljon saat myytävästä kultaesineestäsi takuuvarmasti, kun myyt meille vähintään 10 grammaa 14 karaatin kultaa. Hintalaskurin tiedot ovat aina ajan tasalla ja hinta koskee kultaesineitä, jotka myydään meille kyseisenä päivänä.

Kokeile kullan hintalaskuria täällä :https://suomenkultareservi.fi/kullan-hintalaskuri/

Jotta voit vahvistaa hinnan, voit olla meihin yhteydessä etukäteen ja pyytää kiinteää tarjousta. Huomaa, että hinta voi olla korkeampi, kun vastaanotamme esineesi. Toimita kultakorut ja -esineet meille mahdollisimman pian, jotta voit hyötyä kullan korkeista hinnoista. Tilaa myyntipakkaus kultaesineille, niin varmistat ennätyksellisen korvauksen kultaesineistäsi, nyt kun kullan hinta on ennätyslukemissa!

 

Aiheeseen liittyviä uutisia