Kuinka arvokas on gramma kultaa?

2023/03/23

| Sebastian Rasimus
Tietoa kullasta

Kullan hinta voi olla monimutkainen asia ymmärtää, sillä hinnasta voidaan puhua dollareissa, euroissa, grammoissa, unsseissa, kiloissa eikä asia ja siihen. Kultaan liittyy myös kultapitoisuudet (karaatit = k), jokainen karaatti on eriarvoinen. Karaatteja löytyy 8–24k välillä.

Miten lasken myyntihinnan kultakorulle?

Mikäli sinulla on tiedossa tarkka grammamäärä kullasta sekä kultakorujen/kultaesineiden kultapitoisuus, voit hyvin nopeasti laskea tarkan hinnan kyseiselle esineelle. Tämä onnistuu helpoiten käyttämällä Suomen Kultareservin kullan hintalaskuria. Hintalaskuri toimii reaaliajassa, joten voit laskea tarkan hinnan esineille milloin tahansa. Hintamme ovat todellisia hintoja, eikä niistä tehdä mitään vähennyksiä.

Arvioimme > Kilpailutamme > Ostamme – tai palautamme esineesi, täysin maksutta. Me Suomen Kultareservillä kilpailutamme hintamme päivittäin ja varmistamme, että hintamme edustavat markkinoiden kärkeä 365 päivää vuodesta. Verkkosivuiltamme löydät myös kullan hintavertailun. Hintavertailussa on mukana kotimaisia, luotettavia kultaa ostavia yrityksiä.

Suomessa kultakorut ovat 14 karaatin kultaa.

Mikäli olet hankkinut kultakorusi Suomesta, ovat nämä todennäköisesti 14 karaatin kultaa. Käytännössä kaikki kultakorut Suomessa valmistetaan 14k kullasta, ellei erikseen sovita toisten. Voit siis punnita kultakorut esimerkiksi keittiövaa’alla ja lisätä vaa’an luvun kullan hintalaskuriin. Hintalaskurin antama luku on todellinen summa, minkä tienaat kullastasi juuri kyseisellä hetkellä.

Keittiövaa’an luku ei todennäköisesti näytä painoa 100 % tarkkuudella, mutta ainakin tämä voi antaa suuntaa antavaa lukua. Me käytämme CE-merkittyjä, kalibroituja vaakoja kun punnitsemme kullat. Vaakamme mittaavat esineen painon aina 0,01 gramman tarkkuudella. Näin ollen voit olla 100 % varma, että saat täysin oikeudenmukaisen maksun kullastasi.

Mitä 14k kulta tarkoittaa käytännössä?

14k on yhtä kuin 14/24 osaa. Puhdas kulta on 24/24 osaa kultaa. Kultapitoisuus tarkoittaa kuinka suuri määrä esineestä on puhdasta kultaa. Jokaiseen kultakoruun lisätään muita metalleja, jotta esineestä tulisi kestävämpi.

14/24 = 0,5833, tämä pyöristetään 0,585 ja merkitään 585 tai 14k. 14 karaatin kulta on hyvin kestävää ja tästä syystä suurin osa kultakelloista valmistetaan 14k kullasta. 24 karaatin kulta, on puhdasta kultaa. Puhdas kulta on niin pehmeää, ettei siitä valmisteta koruja. Olet mahdollisesti törmännyt 23k kultasormuksiin, tällaisia voi esimerkiksi olla isovanhempien kultasormukset. 23k kultasormukset ovat lähestulkoon aina, hyvin soikioisia ja tämä on siitä syystä, kun 23k kulta on niin pehmeää.

Mikä on 14k kullan maailmanmarkkinahinta?

Millään muulla kultakaraatilla ei ole maailmanmarkkinahintaa, kuin ainoastaan 24k kullalla. Kullan maailmanmarkkinahinta on siis yhdistetty 24k kultaan. London Buillion Metals julkaisee kullan maailmanmarkkinahinnan kaksi kertaa päivässä. Kirjoittamisen hetkellä kullan maailmanmarkkinahinta on 49,12 €/g.

Hypoteettisesti saat selvitettyä 14k maailmanmarkkinahinnan laskemalla kullan maailmanmarkkinahinnan – 41,5 % (41,5 % sillä 14k kulta on 58,5 % kultaa, eli loput 41,5 % esineestä ei ole kultaa). Tällä tiedolla et sinänsä selvitä mitään muuta kuin että mikäli tarjottu hinta ylittää tämän, voit olla 100 % varma, että kyseessä on harhaanjohtava hinta ja yritys, joka mainostaa yli kyseisen maailmanmarkkinahinnan tulee kiertää kaukaa.

Houkutteluhintoja ja harhaanjohtavia mainoksia.

Tiedämme että alalla on paljon harhaanjohtavia toimijoita. On todella harmillista, että alalla on niin laajasti yrityksiä, ketkä toimivat ainoastaan harhaanjohtavilla mainoksilla ja hinnoilla.

Me Suomen Kultareservillä teemme töitä päivittäin, jotta ala saataisi ns. puhtaammaksi. Paras skenaario on, ettei alalla olisi lainkaan toimijoita, ketkä harhaanjohtavat asiakkaitansa. Tämä luultavasti on mahdottomuus, sillä toimijat käyttävät porsaanreikiä mainoksissansa, jolla saavat kuluttajia valitsemaan juuri heidät. Todellisuudessa 99 % heidän asiakkaistansa, eivät saa sitä hintaa kullasta, minkä kuvittelevat saavansa.

Luota arvioihin sekä sanontaan ”mikäli jokin asia vaikuttaa olevan liian hyvä, se harvoin on totta”. Alalta löytyy kuitenkin useita luotettavia kultaa ostavia toimijoita, mm. hintavertailussamme on ainoastaan mukana luotettavia toimijoita, kenen kanssa voi luotettavasti käydä kauppaa.

Vertaile hintoja kullan hintavertailussa. Verkossa löytyy useampi verkkosivu, joka mainostaa kymmeniä eri toimijoita alalla. Näissä on yleensä aina yksi harhaanjohtava toimija, joka on ensimmäisenä listassa. ”Hinta” on myös todennäköisesti todella paljon suurempi kuin muilla kilpailijoilla. Valitettavasti kyseinen toimija on perustanut kyseisen hintavertailun, ainoastaan harhaanjohtaakseen asiakkaitansa vielä enemmän.

Kullan hintavertailusivuilla ei lue omistajaa, joka myös todistaa sen, ettei taho, joka omistaa kyseisen verkkosivun halua tulla julkisesti esille. He eivät kanna vastuuta siitä, että maksavatko toimijat kyseisiä hintoja, sillä he tietävät, ettei hinnat ole todellisia.

Miten Suomen Kultareservin kullan hintavertailu ja kullan hintalaskuri erottuu muista vertailuista?

Me Suomen Kultareservillä takaamme, että hintamme hintalaskurissa ovat aina 100 % ajan tasalla, sillä taulukko toimii reaaliajassa. Hintalaskurissamme ei ikinä ole virheitä tai poikkeuksia. Hinnat ovat todellisia hintoja, eikä niistä tehdä mitään vähennyksiä.

Kullan hintavertailu, joka myös löytyy verkkosivuiltamme, päivittyy päivittäin. Hintavertailussa olevat tiedot perustuvat kultaa ostavien yrityksien kotisivulla oleviin tietoihin.

Euro, gramma vai dollari ja unssi?

Muualla maailmalla käytetään dollari/unssi kun halutaan laskea kullan hinta, mutta luonnollisesti Suomessa käytetään euro/gramma.

Mikäli etsit kullan maailmanmarkkinahintaa ja löydät dollari/unssi taulukon, voi olla vaikea kääntää taulukkoa grammoiksi ja euroiksi. Suomen Kultareservin verkkosivuilta löytyy myös kullan maailmanmarkkinahinta, joka toimii euro/gramma periaatteella. Löydät maailmanmarkkinahinnan osiosta Kulta > Maailmanmarkkinahinta. Taulukko toimii reaaliajassa. Täältä voit tarkistaa kullan hinnan reaaliajassa. Mikäli olet joskus myymässä kultaa ja saat tarjouksen, joka on yli maailmanmarkkinahinnan, voit 99 % todennäköisyydellä selvittää, että hinta on harhaanjohtava eikä todellinen summa mikä esineistäsi maksetaan.

Todellinen hinnasto, ilman piilokuluja tai monimutkaisia ehtoja.

Varo verkossa toimivia yrityksiä, ketkä mainostavat yli maailmanmarkkinahinnan! Heidän hinnastonsa perustuu valheellisiin lukuihin, joita he käyttävät ainoastaan harhaanjohtaakseen asiakkaitansa.

On aina parempi valita luotettava toimija, kenellä on rehelliset hinnat kuin epäluotettava toimija, joka mainostaa maksavansa maltaita. Sillä todellisuudessa korvaus on lähes puolet pienempi kuin minkä saat rehellisiltä toimijoilta, jonka hinnasto mahdollisesti lähtökohtaisesti on jopa puolet pienempi kuin harhaanjohtavan toimijan hinnasto.

On tärkeä ymmärtää, että mikäli haluaa saada luotettavaa palvelua ja oikeudenmukaisen korvauksen kullasta, tulee asioida luotettavalla toimijalla.

Miten löytää luotettavan toimijan?

Tämä on, valitettavasti, hyvin vaikeaa. Sillä myös harhaanjohtavien toimijoiden verkkosivut näyttävät ammattimaisilta, hinnastot näyttävät luotettavilta ja sivulta löytyy mm. asiakaspalvelunumero. Hyvin todennäköisesti myös huippu asiakaskokemuksia on listattu sivulle. Eli samalla tavalla kuin luotettavan toimijan verkkosivusto.

Aiheeseen liittyviä uutisia