Kullan hinta-analyysi: Hinta putoaa 1900 dollarin tasolta Ukrainan kriisin rauhoittumista odotettaessa

2023/03/23

| Sebastian Rasimus
Tietoa kullasta

XAU/USD on kärsinyt voiton tavoittelusta toivoessaan, että Venäjän ja Ukrainan väliset neuvottelut voisivat välttää sodan Ukrainassa.

Kullan spot-hinnat (XAU/USD) ovat rauhoittuneet, koska kullan hinta ei onnistunut ylittämään vakuuttavasti 1900 dollarin tasoa torstaina 17.2.2022. Hintataso oli torstaina jalometallin korkein taso sitten kesäkuun 2021. Spot-hinnat ovat laskeneet alle 1890 dollarin rajan, eli ne laskivat hieman alle 10 dollaria (alle 0,5 %) päivän aikana. Uutiset Yhdysvaltain ulkoministerin Anthony Blinkenin ja Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovin uudesta tapaamisesta ensi viikolla ovat herättäneet toivoa siitä, että Naton ja Venäjän välillä voitaisiin vielä löytää diplomaattinen ratkaisu Ukrainan kiistaan.

USA:n lehdistö kertoi, että Lavrov suostui osallistumaan neuvotteluihin sillä ehdolla, että Ukrainaan ei hyökätä, mikä lieventää pelkoa välittömästä hyökkäyksestä. Venäjän lehdistö kertoi myös, että Venäjän puolustusministerin ja hänen yhdysvaltalaisen kollegansa välillä on puhelu ensi perjantaina (25.2.2022). Toiveet siitä, että diplomatia voisi vielä voittaa, ovat heikentäneet kysyntää kullan kaltaisiin turvasatamiin. Jos hyökkäys on todella poissa pelistä ennen ensi viikon Yhdysvaltojen ja Venäjän neuvotteluja (jonka ajankohta on edelleen epävarma), se voi luoda pohjan lyhyen aikavälin voittojen tavoittelemiselle.

Mutta jännitteet Ukrainan asevoimien ja Venäjä-myönteisten separatistien välillä maan itäosassa ovat edelleen korkealla sen jälkeen, kun tulitauko rikottiin pahimman päivän jälkeen sitten vuoden 2015 (niin lehdistö väitti) torstaina. Lisäksi Venäjä järjestää lauantaina sotaharjoituksia, joita Venäjän presidentti Vladimir Putin valvoo henkilökohtaisesti. Mahdollisuudet kullan hinnan merkittävään vetäytymiseen ovat näin ollen toistaiseksi vähäiset, ja strategit odottavat, että jalometalli säilyy vähintään 1800 dollarin yläpuolella geopoliittisen epävarmuuden ollessa korkealla.

Kultakauppiaat seuraavat myös tarkasti Fedin puheenvuoroja perjantaina. Mukana on joidenkin vaikutusvaltaisten päättäjien, kuten johtokunnan jäsenen Christopher Wallerin, varapuheenjohtaja Lael Brainardin ja New Yorkin keskuspankin presidentin John Williamsin, puheita. Tarkoitus on myös arvioida, missä määrin 25 tai 50 bps:n koronnosto kannattaa maaliskuussa 2022, sillä näiden päättäjien näkemykset heijastavat todennäköisesti keskuspankin valtavirran näkemyksiä.

Mikäli analyysi pitää paikkansa, on nyt erinomainen hetki myydä kulta rahaksi ja hyödyntää kullan korkeaa hintaa. Tilaa myyntipakkaus suoraan kotiin, lisätietoja etusivulta.

Lähde: https://www.fxstreet.com/news/gold-price-analysis-xau-usd-falls-back-from-1900-level-amid-hopes-for-ukraine-crisis-de-escalation-202202181240

Aiheeseen liittyviä uutisia